به گزارش مشرق، چندروزی است که انتشار فیلمی از کشتار چند سگ در گندک شهرستان دماوند در فضای مجازی خبر ساز شده است.
پیش از این یکی از شهروندان با انتشار فیلم پرسه زدند تعدادی سگ در خیابان های دماوند ابراز نگرانی و ناراحتی کرده بود.
در سال ۹۸ سایت ساماندهی و عقیمسازی سگهای بلاصاحب در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ مترمربع توسط شرکت مدیریت پسماند شهرداریهای شهرستانهای دماوند و پردیس راهاندازی شده که به گفته مسئولان از ابتدای شروع به کار این مرکز تا امسال حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ قلاده سگ بلاصاحب، عقیم سازی شده است.
یکی از افرادی که در مرکز نگهداری سگهای گندک حدود دو سال است فعالیت دارد بیان کرد: باتوجه به اینکه سایت بازیافت زباله در گندک قرار دارد سگ های ولگرد زیادی در این منطقه وجود دارد و بعضی از مراکز زندهگیر بعد از زندگیری سگها، آنها را در این مکان رها میکنند که خود دلیل زیاد شدن سگ ها در منطقه گندک است.
وی گفت: تعداد کمی سگ در مرکز نگه داری میشود و همه سگ های مرکز عقیم سازی شده اند، ما با توجه به علاقه ای که داشتیم سگ های بیرون مرکز را زندگیری سپس عقیم سازی و مجدد در منطقه کندگ رها کردهایم.
همچنین با اشاره به اینکه حدود ۲۰ جایگاه آب و غذا در گندک ساخته ایم گفت: روزانه برای آب رسانی به این سگ ها از ماشینهای حمل آب استفاده میکنیم و همین امر باعث شده است در نزدیکی این مکان ها سگ ها تجمع بیشتری داشته باشند.
وی بیان کرد: متاسفانه ۳ مرداد متوجه شدیم تعدادی از سگهای عقیم و در خارج از مرکز رها سازی شده بودند را کشته اند.
در ادامه با بیان اینکه برخی مسئولان دلیل کشته شدن سگ ها را بیماری اعلام میکنند گفت: طی این سالها هر سگی اگر بیماری داشته است خودمان در مرکز آن را مداوا یا اگر غیر قابل مداوا بوده برای جلوگیری از گسترش بیماری آن را کشتهایم.
وی گفت: از گلایه مردم در خصوص سگهای ولگرد اطلاع داریم ولی آن سگها عقیم نشده هستند و از مسئولان تقاضا داریم که سگها را زنده گیری و سپس عقیم کنند. الان اکثر سگ هایی که در گندک هستند وارد شهر نمی شوند چرا که آب و غذای آنها در اینجا تامین می شود و احساس امنیت کافی دارند.
سگهای بیمار با اخذ مجوزهای لازم کشته شدند
سرپرست اداره محیط زیست شهرستان دماوند گفت: تعداد سگهای کشته شده کمتر از ۵۰ سگ است؛ کل سگهای آن منطقه به ۱۷۰۰ سگ نمیرسد و تعداد سگهای موجود در پناهگاه نیز حدود ۴۰۰ قلاده است.
این مقام مسئول با تاکید براینکه سگهای پناهگاه گندگ سالم هستند و هر خبرنگاری میتواند از آن بازدید کند، تصریح کرد: سگ های کشته شده متعلق به مرکز دفن پسماند در حوالی پناهگاه گندک بودند که دارای بیماری بودند و دامپزشکی، شبکه بهداشت، محیط زیست و تمام دستگاههای متولی آن را تایید و به ستاد کنترل جمعیت سگ ولگرد شهرستان ارسال کردند.
وی تاکید کرد: مردم و شهروندان هر روز به علت مزاحمت سگهای ولگرد به ادارات بهداشت، دامپزشکی، محیط زیست، فرمانداری و مسئولان شهرستانها اعتراض شدید و گلایه میکنند.
سرپرست اداره محیط زیست شهرستان دماوند تنها راه معدوم کردن سگها را اجرای دستورالعمل مصوب سال ۸۷ دانست و افزود: وقتی حامیان سگها در برابر اجرای این دستورالعمل مقاومت میکنند باعث افزایش تعداد سگ های بیمار و پراکنده شدن آنها در سطح شهر میشوند که در نهایت باعث سلب آسایش و امنیت مردم شده و این موضوع را تبدیل به یک معضل میکند.
میرزاکریمی تاکید کرد: کشتار تعداد زیادی سگ با گلوله امکان پذیر نیست چون سگها به محض شنیدن صدای گلوله قرار میکنند. با این حال کشتار سگها به این شکل نادرست است و باید بپذیریم افرادی بعضا غیر منطقی و غیرعلمی به این موضوعات ورود می کنند و دیگر افراد را تحت تاثیر خود قرار میدهند.
ثبت ۱۲۰۰ مورد سگ گزیدگی طی یک سال در دماوند
پیش از این مهدی رضایی مهر معاون فرماندار ۲ مرداد در گفت وگو با دیگر رسانهها گفته بود: در راستای ساماندهی سگها، با همکاری دستگاههای متولی، طرح عملیاتی ۱۰ روزه در دست اجرا است که با هدف ایجاد آرامش و آسایش شهروندان بصورت یکپارچه در تمامی پنج شهر شهرستان انجام میشود.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از این سگ ها بیمار و حتی برخی از آنان از نژاد گرگاس بوده که از لقاح سگ و گرگ ایجاد شده اند، گفت: طبق اعلام رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان در سال گذشته بیش از یکهزار و ۲۰۰ مورد سگ گزیدگی ثبت شده که بیش از چهار میلیارد تومان فقط برای واکسن این افراد بجز خدمات درمانی مانند پانسمان، شستشو و… هزینه شده وحتی برای زنده گیری و سایر اقدامات توسط شهرداری ها و دهیاری ها برای هر قلاده سگ بیش از ۷۰۰ هزار تومان هزینه دارد.
معاون فرماندار افزود: طرح عملیاتی جمع آوری و ساماندهی سگ های بلاصاحب شهرستان طی جلسات متعدد و با همفکری و کار کارشناسی تیمهای دامپزشکی و بهداشت و درمان و بصورت کاملا اصولی انجام می شود.
همچنین علیرضا رضا هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهرستان دماوند ۲ مرداد گفت بود: یکی از موضوعات مهم و مورد بحث در این جلسات، علاوه بر عقیم سازی سگ های بلاصاحب، عدم رهاسازی آنها در شهر و نگهداری در مکانی خارج از محدوده شهری بود که با توجه به اینکه مدت ها است منطقه "گندک" برای این امر درنظر گرفته شده، مقرر شد هر شهری که اقدام به جمع آوری سگ های ولگرد میکند، پلاک کوبی کرده و پس از آن به منطقه گندک منتقل کند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: پس از پلاک کوبی توسط شهرداری و مشخص شدن اینکه از چه شهری به منطقه گندک منتقل شده، به شرکت مربوطه در منطقه گندک تحویل داده شود و پس از عقیم سازی، یک پلاک دیگر نیز زده شود و پس از آن بدون رهاسازی در داخل سایت گندک نگهداری شود.